Keypoints

Η Κοιν.Σ.Επ. ΔΙΑΒΑ, σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, διοργανώνει τον ορεινό αγώνα κάθετης ανάβασης “STYX Vertical Trail Run” στα πλαίσια του Helmos Mountain Festival.

Επίπεδο Δυσκολίας

5

Χιλιόμετρα

2.9

Υψόμετρο

605 (μ)

Διάρκεια

1 (ώρες)

Χάρτης Διαδρομής

Υποστηρικτές

NORTH FACE

Περιγραφή

Η Κοιν.Σ.Επ. ΔΙΑΒΑ, σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, διοργανώνει τον ορεινό αγώνα κάθετης ανάβασης “STYX Vertical Trail Run” στα πλαίσια του Helmos Mountain Festival.

Οι αγωνιζόμενοι καλούνται να αναμετρηθούν με το χρονόμετρο σε μία απαιτητική ανάβαση με έντονες κλίσεις και τεχνικό τερέν. Πρόκειται για μια ανηφορική διαδρομή 3χλμ με 650 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά.
Σκοπός του αγώνα είναι να γνωριστούμε και να συνδυάσουμε το αγαπημένο μας χόμπι με τη διασκέδαση. Ο αγώνας θα εξελίσσεται με παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ ενώ το απόγευμα θα γίνουν οι προγραμματισμένες συναυλίες.

Ημερομηνία διεξαγωγής

• Κυριακή 04.06.2023
• Ώρα εκκίνησης 12:00 πμ

Τόπος Διεξαγωγής – Διαδρομή

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε διαδρομή στον ορεινό όγκο του Χελμού εντός των ορίων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.
Η εκκίνηση θα γίνει πλησίον του σαλέ στο Χιονοδρομικό Κέντρο και ο τερματισμός θα είναι στην κορυφή Νεραϊδοράχη.
Η επιστροφή στο σαλέ θα γίνεται από διαδρομή παράλληλη του αγώνα.

Κατηγορίες και Έπαθλα νικητών

• Θα βραβευθούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 6 πρώτες γυναίκες
• Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας θα κερδίσουν ηλεκτρονικές προπληρωμένες κάρτες αξίας 150€ που προσφέρει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
• 1ος/1η 3 κάρτες αξίας 450€
• 2ος/2η 2 κάρτες αξίας 300 €
• 3ος/3η 1 κάρτα αξίας 150€
• Οι υπόλοιποι 3 που θα συμπληρώσουν την εξάδα θα λάβουν πλούσια δώρα.

Οι απονομές θα γίνουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε ώρα που θα ορίσει η διοργάνωση και σε κάθε περίπτωση μετά τις 18:00.

Κόστος Συμμετοχής

• Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ ανά άτομο.
• Τα έξοδα μεταφοράς χρημάτων αν υπάρξουν, επιβαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.
• Δεν προβλέπεται η ακύρωση της συμμετοχής και η επιστροφή χρημάτων.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Στον αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι
• έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την εγγραφή
• έχουν καλή φυσική κατάσταση
• γνωρίζουν τη δυσκολία και την επικινδυνότητα που έχει ένας ορεινός αγώνας τρεξίματος
• έχουν Αρ. Μητρώου από το advendure.com έπειτα από συμμετοχή τους σε ορεινούς αγώνες τρεξίματος trail και
• αποδέχονται τους όρους συμμετοχής όπως διάβασαν, κατανόησαν και συναίνεσαν κατά την εγγραφή τους.

Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση τραυματισμού, ζημιάς, κλοπής ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστούν συμμετέχοντας στη διοργάνωση, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ευθύνη. Γίνεται σαφές ότι με την υποβολή της αίτησης και τη συμμετοχή στον αγώνα, οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:

• Ενεργός Αρ.Μητρώου από το advendure.com ο οποίος βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.advendure.com/index.php/results/oloi-oi-agones
• Στα πλαίσια του Helmos Mountain Festival πρόσβαση στο χώρο θα έχουν μόνοι όσοι κάνει εγγραφή και έχουν εξοφλήσει τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Η διοργάνωση έπειτα από επαλήθευση των στοιχείων εγγραφής, θα στείλει έναν μοναδικό κωδικό με τον οποίο θα γίνει η πληρωμή.

Για κάθε συμμετέχοντα αθλητή θα υπάρχει η δυνατότητα να εισέλθει στους χώρους του festival μέχρι και ένας (1) συνοδός του, ο ποίος θα έχει δηλωθεί στη φόρμα εγγραφής και ώστε να μπορέσει να καταβάλει το αντίτιμο των 15 € στην είσοδο του festival .

Εγγραφές

• Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28/05/2023 και ώρα 21:00μμ.
• Ο αγώνας έχει όριο τις 200 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα, θα λήξει η περίοδος εγγραφών.
• Στη φόρμα εγγραφής απαραίτητο να αναγράφεται ο μοναδικός Αρ.Μητρώου του κάθε αθλητή από το advendure.com
• Εφόσον επαληθευτεί ο Αρ.Μητρώου αθλητή, θα αποστέλλεται στο email που έχει δηλώσει ο αθλητής, ένας μοναδικός κωδικός για την πληρωμή του αγώνα και το link για την πληρωμή.

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να έχει κατατεθεί το  αντίτιμο  των 10 € ΕΝΤΟΣ 3 ΗΜΕΡΩΝ από την ημέρα που σας έρθει το απαντητικό email.

Ο συνοδός θα καταβάλει το αντίτιμο των 15€ στην είσοδο του festival

Εάν τα έξοδα μεταφοράς χρημάτων επιβαρύνουν εμάς, η συμμετοχή σας δε θα θεωρείται έγκυρη.

Παρακαλείσθε να μας στείλετε και την επιβεβαίωση στο email: [email protected]
Προσοχή: Το όνομα εγγραφής να είναι ίδιο με το όνομα πληρωμής για να γίνει η επαλήθευση.
Παροχές
• Αναμνηστικό δώρο
• Αναμνηστικό μετάλλιο για όσους τερματίσουν
• Αριθμός συμμετοχής
• Έπαθλα για τους 6 πρώτους και 6 πρώτες του αγώνα

Αριθμός και Πακέτο Συμμετοχής
Θα δίνεται την ημέρα του αγώνα 04/06 από τις 9:00πμ έως τις 11:00πμ στη γραμματεία που θα βρίσκεται στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα και την προηγούμενη 03/06 από τις 12:00μμ έως τις 18:00μμ
Για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής θα χρειαστεί η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του δρομέα και το day pass του φεστιβάλ.

Χρονομέτρηση

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το τσιπ χρονομέτρησης την ημέρα του αγώνα, το οποίο και θα πρέπει απαραιτήτως να επιστρέψουν για να είναι έγκυροι και να παραλάβουν το μετάλλιο.
Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται από τη διοργάνωση το αργότερο σε 7 ημέρες από τη διεξαγωγή του αγώνα.

Τροποποίηση διαδρομής / Αναβολή
Αν παραστεί ανάγκη, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Τροποποίηση Κανονισμών – Ακύρωση Αγώνα
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.
Σε περίπτωση επικίνδυνων καιρικών συνθηκών ο αγώνας στα πλαίσια του φεστιβάλ θα ακυρωθεί με ευθύνη της διοργάνωσης και τα χρήματα θα επιστραφούν στους συμμετέχοντες.

Ενστάσεις

Ενστάσεις για οποιονδήποτε λόγο θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τέλος του αγώνα.

Ασφάλεια Αγώνα

• Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα παρέχει πρώτες βοήθειες κατά μήκος της διαδρομής του
• Ασθενοφόρο με πλήρωμα
• Γιατρός της Διοργάνωσης

Σήμανση διαδρομής

Η σήμανση της διαδρομής του αγώνα που τοποθετείται από τη διοργάνωση είναι προσωρινή με σκοπό την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται.

Χρονικά όρια

Το όριο ολοκλήρωσης του αγώνα έχει οριστεί στη 1,5 ώρα από την εκκίνηση. Όσοι δρομείς δεν καταφέρουν να τερματίσουν μέσα στα ανωτέρω όρια, οφείλουν να ελευθερώσουν τις διαδρομές του αγώνα και σε περίπτωση που επιθυμούν να συνεχίσουν, αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.

Όροι συμμετοχής την ημέρα του αγώνα

• Οι δρομείς οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών και του προσωπικού της διοργάνωσης.
• Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός και δε μεταφέρεται ούτε δίνεται σε άλλο δρομέα σε καμιά περίπτωση.
• Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν διαβάσει και να σέβονται τις οδηγίες που έχουν λάβει από τους διοργανωτές του αγώνα κατά την παραλαβή του αριθμού και οι οποίες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
• Η πρόσβαση στη διαδρομή του αγώνα, την περιοχή εκκίνησης και τερματισμού δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση σε µη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς (άτομα χωρίς εμφανή έγκυρο αριθμό συμμετοχής).

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΩΝΑ_STYX

Συνοδοί

Στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας του Helmos Mountain Festival, ο κάθε αθλητής μπορεί να έχει αυστηρά μέχρι έναν (1) συνοδό, τα στοιχεία του οποίου θα συμπληρώνονται στη φόρμα εγγραφής.

Αποποίηση ευθύνης

Η εθελοντική εγγραφή στον αγώνα καθώς και η μετέπειτα συμμετοχή σε αυτόν, υποδηλώνει την πλήρη αποδοχή των κανόνων και των κανονισμών του αγώνα, καθώς και τυχόν μεταγενέστερες αλλαγές που έγιναν σε αυτούς. Με την εγγραφή τους, οι συμμετέχοντες απαλλάσσουν τους διοργανωτές από οποιαδήποτε αστική ή ποινική ευθύνη για ζημιές σε πρόσωπα ή και σε περιουσιακά στοιχεία που προκαλούνται από ή σε αυτούς.
Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δεν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό σχετικής ειδικότητας για τον σκοπό αυτό.
Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής που μπορεί να είναι επικίνδυνα για αυτούς.

Πνευματικά δικαιώματα

Η διοργάνωση διατηρεί τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης του αγώνα από συνεργάτες στους οποίους αναθέτει το έργο αυτό.
Κάθε αθλητής ο οποίος δηλώνει τη συμμετοχή του στον αγώνα αποδέχεται αυτόματα τον όρο αυτό, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του στον αγώνα, σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε αποζημίωση από τη δημοσίευση του υλικού.

Περισσότερες πληροφορίες για το Helmos Mountain Festival θα βρείτε στη σελίδα: https://festival.kalavritaski.gr/

 

Refreshment Stations

Στον τερματισμό της διαδρομής θα υπάρχει νερό για όλους του αγωνιζόμενους.

Η διαδρομή σε μορφή GPX

Τι πρέπει να προσέξετε: Το αρχείο είναι συμπιεσμένο σε μορφή zip και θα πρέπει να το αποσυμπιέσετε προτού το εισάγετε.

Διαμονή

Για όλους εσάς που θέλετε να ζήσετε την πλήρη εμπειρία του Helmos Mountain Festival, το βουνό μας είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί μαζί με τις σκηνές κάτω από εκατομμύρια αστέρια! Υπάρχει στη διάθεση σας ένας χώρος για την οργανωμένη κατασκήνωση, με τις απαραίτητες υποδομές υγιεινής.

Θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων θέσεων, για τις οποίες απαιτείται προκράτηση. Σύντομα θα ανοίξει η φόρμα προκρατήσεων, μείνετε συντονισμένοι.

* Υποχρεωτικό το τριήμερο εισιτήριο για κάθε κατασκηνωτή.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ CAMPING

Διαμονή

Αν η άνεση και η σιγουριά είναι το κλειδί για ένα υπέροχο τριήμερο στο βουνό, τότε οι γύρω περιοχές έχουν ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Η τοπική κοινότητα ξενοδόχων είναι πάντα χαρούμενη να σας υποδεχτεί και να σας φιλοξενήσει. Σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερες προτάσεις

Πρόσβαση στο Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Μεταφορές επιβατών

Κλείσε θέση!

Κόστος Συμμετοχής

(ανά άτομο)

10 €

Άλλοι αγώνες