Keypoints

Η Κοιν.Σ.Επ. ΔΙΑΒΑ, σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, διοργανώνει τον ορεινό αγώνα κάθετης ανάβασης “STYX Vertical Trail Run” στα πλαίσια του Helmos Mountain Festival.

Επίπεδο Δυσκολίας

5

Χιλιόμετρα

2.9

Υψόμετρο

605 (μ)

Διάρκεια

1 (ώρες)

Χάρτης Διαδρομής

Υποστηρικτές

NORTH FACE

Περιγραφή

Η Κοιν.Σ.Επ. ΔΙΑΒΑ, σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, διοργανώνει τον ορεινό αγώνα κάθετης ανάβασης “STYX Vertical Trail Run” στα πλαίσια του Helmos Mountain Festival.

Οι αγωνιζόμενοι καλούνται να αναμετρηθούν με το χρονόμετρο σε μία απαιτητική ανάβαση με έντονες κλίσεις και τεχνικό τερέν. Πρόκειται για μια ανηφορική διαδρομή 3χλμ με 650 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά.

Ημερομηνία διεξαγωγής

• Σάββατο 22.06.2023
• Ώρα εκκίνησης 18:00

Τόπος Διεξαγωγής – Διαδρομή

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε διαδρομή στον ορεινό όγκο του Χελμού εντός των ορίων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.
Η εκκίνηση θα γίνει στον χώρο των activities providers του Helmos Mountain Festival και ο τερματισμός θα είναι στην κορυφή Νεραϊδοράχη.
Η επιστροφή στο σαλέ θα γίνεται από διαδρομή παράλληλη του αγώνα.

Κατηγορίες και Έπαθλα νικητών

Θα βραβευθούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 6 πρώτες γυναίκες

Οι απονομές θα γίνουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε ώρα που θα ορίσει η διοργάνωση και σε κάθε περίπτωση μετά τις 19:00.

Κόστος Συμμετοχής

• Για να συμμετάσχει κάποιος στο STYX Vertical 2024 θα πρέπει να έχει προμηθευτεί 3ήμερο πάσο για το Helmos Mountain Festival Vol.2 ή να έχει εγγραφεί σε κάποιον από τους αγώνες STYX Race 13.5Km  ή STYX Race 30Km

Δικαίωμα Συμμετοχής

Στον αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι
• έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την εγγραφή
• έχουν καλή φυσική κατάσταση
• γνωρίζουν τη δυσκολία και την επικινδυνότητα που έχει ένας ορεινός αγώνας τρεξίματος
• αποδέχονται τους όρους συμμετοχής όπως διάβασαν, κατανόησαν και συναίνεσαν κατά την εγγραφή τους.

Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση τραυματισμού, ζημιάς, κλοπής ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστούν συμμετέχοντας στη διοργάνωση, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ευθύνη. Γίνεται σαφές ότι με την υποβολή της αίτησης και τη συμμετοχή στον αγώνα, οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα.

 

Εγγραφές

• Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 16/06/2024 και ώρα 21:00μμ.
• Ο αγώνας έχει όριο τις 200 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα, θα λήξει η περίοδος εγγραφών.

Χρονομέτρηση

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το τσιπ χρονομέτρησης την ημέρα του αγώνα, το οποίο και θα πρέπει απαραιτήτως να επιστρέψουν για να είναι έγκυροι και να παραλάβουν το μετάλλιο.
Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται από τη διοργάνωση το αργότερο σε 7 ημέρες από τη διεξαγωγή του αγώνα.

Τροποποίηση διαδρομής / Αναβολή
Αν παραστεί ανάγκη, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Τροποποίηση Κανονισμών – Ακύρωση Αγώνα
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.
Σε περίπτωση επικίνδυνων καιρικών συνθηκών ο αγώνας στα πλαίσια του φεστιβάλ θα ακυρωθεί με ευθύνη της διοργάνωσης και τα χρήματα θα επιστραφούν στους συμμετέχοντες.

Ενστάσεις

Ενστάσεις για οποιονδήποτε λόγο θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τέλος του αγώνα.

Ασφάλεια Αγώνα

• Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παρέχει πρώτες βοήθειες κατά μήκος της διαδρομής του
• Γιατρός της Διοργάνωσης

Σήμανση διαδρομής

Η σήμανση της διαδρομής του αγώνα που τοποθετείται από τη διοργάνωση είναι προσωρινή με σκοπό την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται.

Χρονικά όρια

Το όριο ολοκλήρωσης του αγώνα έχει οριστεί στη 1,5 ώρα από την εκκίνηση. Όσοι δρομείς δεν καταφέρουν να τερματίσουν μέσα στα ανωτέρω όρια, οφείλουν να ελευθερώσουν τις διαδρομές του αγώνα και σε περίπτωση που επιθυμούν να συνεχίσουν, αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.

Όροι συμμετοχής την ημέρα του αγώνα

• Οι δρομείς οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών και του προσωπικού της διοργάνωσης.
• Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός και δε μεταφέρεται ούτε δίνεται σε άλλο δρομέα σε καμιά περίπτωση.
• Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν διαβάσει και να σέβονται τις οδηγίες που έχουν λάβει από τους διοργανωτές του αγώνα κατά την παραλαβή του αριθμού και οι οποίες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
• Η πρόσβαση στη διαδρομή του αγώνα, την περιοχή εκκίνησης και τερματισμού δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση σε µη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς (άτομα χωρίς εμφανή έγκυρο αριθμό συμμετοχής).

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΩΝΑ_STYX

Αποποίηση ευθύνης

Η εθελοντική εγγραφή στον αγώνα καθώς και η μετέπειτα συμμετοχή σε αυτόν, υποδηλώνει την πλήρη αποδοχή των κανόνων και των κανονισμών του αγώνα, καθώς και τυχόν μεταγενέστερες αλλαγές που έγιναν σε αυτούς. Με την εγγραφή τους, οι συμμετέχοντες απαλλάσσουν τους διοργανωτές από οποιαδήποτε αστική ή ποινική ευθύνη για ζημιές σε πρόσωπα ή και σε περιουσιακά στοιχεία που προκαλούνται από ή σε αυτούς.
Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δεν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό σχετικής ειδικότητας για τον σκοπό αυτό.
Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής που μπορεί να είναι επικίνδυνα για αυτούς.

Πνευματικά δικαιώματα

Η διοργάνωση διατηρεί τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης του αγώνα από συνεργάτες στους οποίους αναθέτει το έργο αυτό.
Κάθε αθλητής ο οποίος δηλώνει τη συμμετοχή του στον αγώνα αποδέχεται αυτόματα τον όρο αυτό, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του στον αγώνα, σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε αποζημίωση από τη δημοσίευση του υλικού.

 

Refreshment Stations

Στον τερματισμό της διαδρομής θα υπάρχει νερό για όλους του αγωνιζόμενους.

Η διαδρομή σε μορφή GPX

Τι πρέπει να προσέξετε: Το αρχείο είναι συμπιεσμένο σε μορφή zip και θα πρέπει να το αποσυμπιέσετε προτού το εισάγετε.

Διαμονή

Για όλους εσάς που θέλετε να ζήσετε την πλήρη εμπειρία του Helmos Mountain Festival, το βουνό μας είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί μαζί με τις σκηνές κάτω από εκατομμύρια αστέρια! Υπάρχει στη διάθεση σας ένας χώρος για την οργανωμένη κατασκήνωση, με τις απαραίτητες υποδομές υγιεινής.

* Υποχρεωτικό το τριήμερο εισιτήριο για κάθε κατασκηνωτή.

Κλείσε θέση!

Κόστος Συμμετοχής

(ανά άτομο)

0 €

Άλλοι αγώνες