Koumaria Trail Series 2024 – Trail Race 21Km

Keypoints

Ένας προκλητικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Πάτρα

Επίπεδο Δυσκολίας

4

Χιλιόμετρα

21km

Υψόμετρο

1430m (μ)

Διάρκεια

3 (ώρες)

Χάρτης Διαδρομής

Υποστηρικτές

Περιγραφή

Κυριακή 14/01/2024

KOUMARIA TRAIL SERIES 2024 – TRAIL RACE 21km

Εκκίνηση: 09:00

Απονομές 14:00

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών 7/1/2024!

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού:

Το ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss στο Πετρωτό Πατρών, απ’ όπου και θα λειτουργήσει η γραμματεία του αγώνα.

Περιγραφή διαδρομών:

Η διαδρομή του αγώνα ξεκινάει από τον προαύλιο χώρο της Achaia Clauss.

Κάνει μια κυκλική πορεία στα υπέροχα μονοπάτια του Ομπλού και τερματίζει στον ίδιο χώρο απ’ όπου δόθηκε και η εκκίνηση.

Το τερέν είναι κυρίως μονοπάτια με πολύ καθαρό έδαφος και μεγάλο πλάτος ενώ μόλις ένα μικρό ποσοστό κινείται σε δασικούς δρόμους.

Θα υπάρξουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας στο 6º, στο 10º και στο 15º χιλιόμετρο, με κεντρικό σταθμό αυτόν στο 10º χιλιόμετρο, όπου θα παρίστανται διασώστες με γνώσεις πρώτων βοηθειών. Διασώστες και Γιατρός της διοργάνωσης θα βρίσκονται και στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού με δυνατότητα μετακίνησης σε όλη τη διαδρομή αν χρειαστεί.

Περιγραφή διαδρομής: Ξεκινώντας τον αγώνα μας κατηφορίζουμε περίπου 200μ την άσφαλτο εντός του χώρου διεξαγωγής και στρίβουμε αριστερά. Διασχίζουμε ένα μεταλλικό γεφυράκι και ξεκινάει η πρώτη ανάβαση με ήπια κλίση σε δασικό δρόμο. Ακολουθούμε τα πρασινα σημάδια με σπρέι για τη μεγάλη και τα κίτρινα για τη μικρη και τις κορδέλες σήμανσης οι οποίες υπάρχουν σε όλη τη διαδρομή. Αν κάποιος αθλητής κινηθεί για 1χλμ χωρίς να βλέπει τη σήμανση του αγώνα σημαίνει ότι έχει βγει από τη διαδρομή και πρέπει να γυρίσει πίσω. Αφού έχουμε διανύσει το 1ο χλμ μπαίνουμε στο πρώτο μονοπάτι του αγώνα με πιο έντονη ανηφορική κλίση, το οποίο θα μας οδηγήσει και πάλι σε δασικό δρόμο στο 2º χιλιόμετρο του αγώνα. Ακολουθεί κατηφορικός δρόμος για 600μ και ήπια ανηφόρα για άλλα 600μ, όπου θα μπούμε αριστερά στο 3º χλμ για να ανηφορίσουμε στα διάσημα μονοπάτια του Ομπλού. Εδώ ξεκινούν ανηφορικά μονοπάτια με καλό τερέν και πυκνή βλάστηση, τα οποία θα μας οδηγήσουν μετά από περίπου 2,5 χλμ στο 1ο σταθμό τροφοδοσίας. Αφού ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας θα συνεχίσουμε ένα ακόμα ανηφορικό μονοπάτι για 800μ., το οποίο μας οδηγεί στο μεγάλο ξύλινο σταυρό. Στο σημείο αυτό χωρίζουν οι δύο διαδρομές, με κατεύθυνση αριστερά για τη μεγάλη και δεξιά για τη μικρή των 11 χλμ, ενώ στο σημείο αυτό θα συναντηθούν και πάλι αργότερα μιας και η διαδρομή της επιστροφής είναι κοινή.

Αφού λοιπόν πάμε δεξιά από το σταυρό θα πατήσουμε για 100 μέτρα άσφαλτο και θα μπούμε και πάλι αριστερά στο πλάτωμα με τους μικρούς κόκκινους λόφους. Ακολουθούμε το μονοπάτι και τα σημάδια που μας οδηγούν σε ένα κυρίως ανηφορικό κομμάτι για 1,7χλμ και που θα μας οδηγήσει στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής. Βρισκόμαστε πλέον περίπου στο 9º χλμ. Ευχάριστα τα νέα, τέλος οι ανηφόρες προς το παρόν. Κατηφορίζουμε ένα τεχνικό μονοπάτι με λίγη πέτρα (εδώ χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή αν και οι πιο έμπειροι αθλητές που επέλεξαν τη μεγάλη διαδρομή δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα) μήκους 1,2χλμ που μας οδηγεί σε καταπράσινο ξέφωτο. Κατευθυνόμαστε δεξιά, ακολουθούμε τα κόκκινα σημάδια και τις κορδέλες σε εύκολο και επίπεδο τερέν για 1χλμ όπου θα φτάσουμε στο 2º κεντρικό σταθμό του αγώνα στο 11º χλμ και την είσοδο ενός μεγάλου απολαυστικού κατηφορικού μονοπατιού μήκους 3χλμ. Ναι(!!!) 3 ολόκληρα χιλιόμετρα κατηφορικό μονοπάτι!!! Φυλάξτε δυνάμεις γιατί μετά από αυτό έρχεται το δυσκολότερο σημείο του αγώνα. Η γνωστή αντιπυρική ζώνη μήκους 1χλμ και 250 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Μετά από αυτή την υπέροχη πρόκληση και αφού ανακτήσουμε δυνάμεις στο 3º σταθμό τροφοδοσίας συνεχίζουμε να ανηφορίζουμε σε δασικό δρόμο και μονοπάτι με ήπιες κλίσεις για άλλο 1 χιλιόμετρο περνώντας δίπλα από την ιστορική Ιερά Μονή Ομπλού, η οποία βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Οδηγούμαστε και πάλι στο μεγάλο ξύλινο σταυρό που θα κατηφορίσουμε προς τον τερματισμό από κοινού με τους αθλητές της μικρής διαδρομής.

Αφήνουμε πίσω μας τον Σταυρό – μόνο κατηφόρα πλέον καθώς οδεύουμε προς τον τερματισμό και μετά από 200μ θα μπούμε δεξιά στο πιο όμορφο μονοπάτι του αγώνα, την κουμαριά, με απίστευτο έδαφος και υπέροχη βλάστηση. Προσοχή στο τελείωμα του μονοπατιού που καταλήγει σε επαρχιακό δρόμο τον οποίο θα διασχίσουμε για να περάσουμε απέναντι και να συνεχίσουμε στα υπόλοιπα κατηφορικά μονοπάτια της διαδρομής!

Στα σημεία αυτά θα βρίσκονται εθελοντές της διοργάνωσης ώστε να εξασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση των αθλητών. Κατεβήκαμε το βουνό και πάμε να τερματίσουμε, αφού περάσουμε απέναντι το ρέμα, εδώ σας έχουμε ένα ωραίο “δωράκι” για το τέλος: όμορφο μονοπάτι με έντονη ανηφορική κλίση για περίπου 1,2 χλμ το οποίο θα μας οδηγήσει στον αρχικό δασικό δρόμο που είχαμε διασχίσει στην αρχή. Διανύουμε και τον κατηφορικό τώρα δρόμο της επιστροφής για να μπούμε και πάλι στο χώρο της Achaia Clauss που τερματίζοντας θα απολαύσουμε το γεύμα αποκατάστασης.

Παροχές:
• Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
• Σταθμοί Τροφοδοσίας
• Αναμνηστικό μετάλλιο
• Έπαθλα των νικητών
• Αναμνηστικό δώρο
• Γεύμα αποκατάστασης
• Κλήρωση δώρων

Δικαίωμα συμμετοχής

Στον αγώνα Koumaria Trail Race 21km μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών ικανά να συμμετάσχουν στον αγώνα

Κατηγορίες Νικητών :
Οι κατηγορίες των νικητών που θα βραβευθούν (3 πρώτοι) αφορούν την κάθε διαδρομή, την ηλικιακή κατηγορία και το φύλο ξεχωριστά. Για να ισχύει η κατηγορία θα πρέπει να λάβουν εκκίνηση τουλάχιστον 6 άτομα Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν.• Κατηγορία γενικής κατάταξης
• Ηλικιακή κατηγορία 18-39
• Ηλικιακή κατηγορία 40+
• Ηλικιακή κατηγορία κάτω των 18

Κανονισμοί συμμετοχής :
Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες της διοργάνωσης καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ακυρωθεί η συμμετοχή τους:
• Απαγορεύεται αυστηρώς η ρίψη απορριμμάτων σε όλη τη διαδρομή και στο χώρο της εκδήλωσης. Η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν σακούλες απορριμάτων μερικά μέτρα μετά από τους σταθμούς και στο χώρο της εκδήλωσης.
• Οι αθλητές που κινούνται σε μονοπάτι οφείλουν να κάνουν δεξιά και να ελαττώσουν ταχύτητα αν τους ζητηθεί, ώστε να προσπεράσει κάποιος ταχύτερος αθλητής.
• Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους και να υπακούσουν οποιαδήποτε εντολή τους δοθεί από τους διοργανωτές και τους εθελοντές του αγώνα.
• Όλοι οι συμμετέχοντες συναινούν στην ελεύθερη χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας τους για τους σκοπούς διαφήμισης της εκδήλωσης από τους διοργανωτές, χορηγούς και εμπλεκόμενους φορείς της διοργάνωσης.
• Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
• Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση / τερματισμό, καθώς και ενδιάμεσο σημείο ελέγχου. Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης στον αριθμό τους και υποχρεωτικά θα το φορούν μπροστά.

Για τη μετάβαση σας από και προς Αθήνα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την UTC TRAVEL (+306937086872, κ. Θεόδωρος Καραμήτρος)
Κόστος: 20ευρώ/άτομο

Οι συνοδοί των αθλητών μπορούν να ξεναγηθούν στους χώρους της οινοποιίας Achaia Clauss δηλώνοντας συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://tinyurl.com/bdf2kx2w

 

Starting and finishing point:

The historic winery Achaia Clauss in Petroto, Patras, where the race headquarters will be located.

Route description:

The race starts from the courtyard of Achaia Clauss.

It follows a circular route through the beautiful paths of Omblos and finishes in the same place where the race began.

The terrain consists mainly of well-maintained paths with a broad surface, and only a small percentage goes through forest roads.

There will be three refreshment stations at the 6th, 10th, and 15th kilometers, with the main station at the 10th kilometer, where first aid responders will be present. Rescuers and the event’s doctor will also be stationed at the starting and finishing point, with the ability to move along the entire route if needed.

Route description: Starting the race, we descend about 200 meters on asphalt within the race venue and turn left. We cross a metal bridge, and the first ascent begins on a forest road with a gentle slope. We follow green spray markings for the long route and yellow for the short one, along with ribbons marking the trail throughout. If an athlete travels 1 km without seeing race markings, it means they have deviated from the route and should turn back. After the first kilometer, we enter the first trail of the race with a steeper incline, leading us back to a forest road at the 2nd kilometer. This is followed by a downhill road for 600 meters and a gentle uphill for another 600 meters, where we turn left at the 3rd kilometer to ascend the famous paths of Omblos. Here, we encounter uphill paths with good terrain and dense vegetation, leading us to the first refreshment station after about 2.5 km. After replenishing our energy, we continue on another uphill trail for 800 meters, leading to the large wooden cross. At this point, the routes diverge, with the left path for the long route and the right for the short 11 km, reuniting later as the return path is common.

So, turning right from the cross, we walk on asphalt for 100 meters and then turn left onto the plateau with small red hills. Following the path and markings, we encounter a mainly uphill section for 1.7 km, leading to the highest point of the route, approximately at the 9th kilometer. Fortunately, the uphills are over for now. We descend a technical trail with some rocks (requiring extra caution) for 1.2 km, leading to a lush clearing. We turn right, follow the red markings and ribbons on an easy and flat terrain for 1 km, reaching the second central station at the 11th kilometer and the entrance to a long downhill trail of 3 km. Yes (!!!), a whole 3 kilometers of downhill trail!!! Save your strength because the toughest part of the race follows. The well-known 1.25 km uphill section with an elevation gain. After this challenge and a recovery at the third refreshment station, we continue ascending on a forest road and trail with gentle slopes for another 1 km, passing by the historic Holy Monastery of Omblos, situated in a beautiful location. We return to the large wooden cross, where we will descend to the finish together with the athletes from the short route.

Leaving the cross – now only downhill – we head towards the finish. After 200 meters, we turn right onto the most beautiful trail of the race, Kounaria, with incredible terrain and lush vegetation. Pay attention at the end of the trail, which leads to a provincial road that we will cross to continue on the remaining downhill trails of the route!

Volunteers of the event will be at these points to ensure the safe passage of athletes. We descend the mountain and head to the finish, crossing the stream. Here, we have a nice “gift” for the end: a beautiful trail with a steep incline for about 1.2 km, leading us to the initial forest road we crossed at the beginning. We traverse the downhill road of the return to re-enter the Achaia Clauss area, where we will finish and enjoy the recovery meal.

Facilities:
• Electronic timing
• Refreshment stations
• Commemorative medal
• Prizes for winners
• Commemorative gift
• Recovery meal
• Prize draw

Eligibility:

Individuals over 18 years old who are capable of participating in the race can participate in the Koumaria Trail Race 21km.

Categories of Winners:
The winner categories to be awarded (top 3) apply to each route, age group, and gender separately. For a category to be valid, there must be at least 6 participants. Commemorative medals will be given to all participants who finish.
– Overall classification category
– Age group 18-39
– Age group 40+
– Age group under 18

Participation Regulations:
All participants must adhere to the event rules, as failure to do so will result in the cancellation of their participation:
– Strictly prohibited to litter throughout the course and at the event venue. The organization will provide trash bags a few meters after the stations and at the event venue.
– Athletes moving on trails must yield to faster runners when asked and reduce speed if necessary.
– All participants must respect their fellow competitors and follow any instructions given by the organizers and race volunteers.
– All participants consent to the free use of their name and photo for advertising purposes by the organizers, sponsors, and entities involved in the event.
– In any case, all participants compete at their own risk. The organizers are not responsible for anything related to HEALTH matters and are not liable for a lack of preventive medical examination.
– The race will feature electronic timing with a checkpoint at the start/finish and an intermediate checkpoint. Runners must wear the electronic timing chip on their bib number, mandatory to be worn on the front.

 

For your transfer to and from Athens, you can contact UTC TRAVEL at (+306937086872, Mr. Theodoros Karamitros).

Cost: €20 per person.

 

Athletes family or friends can ragister for a tour on Achaia Clauss winery on the following link:

https://tinyurl.com/bdf2kx2w

 

Λίστα Συμμετοχών / Starting List

Koumaria Trail Series 2024 – Trail Race 21Km

Refreshment Stations

1ος Σταθμός: Ασπριές

2ος Σταθμός: Αντιπυρική Ομπλού

3ος Σταθμός: Βρύση Ομπλού

Όλοι οι σταθμοί διαθέτουν νερό, τροφή και διασώστη.

Η διαδρομή σε μορφή GPX

Τι πρέπει να προσέξετε: Το αρχείο είναι συμπιεσμένο σε μορφή zip και θα πρέπει να το αποσυμπιέσετε προτού το εισάγετε.

Κλείσε θέση!

Κόστος Συμμετοχής

(ανά άτομο)

25 €
Οι συμμετοχές έχουν κλείσει!

Άλλοι αγώνες