Koumaria Trail Series 2023 – Koumaria Trail Race 21 Km

Keypoints

21 απαιτητικά χιλόμετρα στην ορεινή Πάτρα!

Επίπεδο Δυσκολίας

4

Χιλιόμετρα

21

Υψόμετρο

1430 (μ)

Διάρκεια

3 (ώρες)

Χάρτης Διαδρομής

Υποστηρικτές

Περιγραφή

Η Κοιν.Σ.Επ. ΔΙΑΒΑ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 το 2o Koumaria Trail Series.

Μια σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος (trail) 4 αποστάσεων:

  1. KOUMARIA TRAIL MARATHON 40 km 2400D+
  2. KOUMARIA TRAIL RACE 21 km 1300D+
  3. Omplos Hills 12 km 700D+
  4. Achaia Clauss Race kids 1500m & 3000m

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού : Το ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss στο Πετρωτό Πατρών, όπου και θα λειτουργεί η γραμματεία του αγώνα.

Ώρα εκκίνησης:

KOUMARIA TRAIL MARATHON 08:00
KOUMARIA TRAIL RACE 09:00
Omplos Hills 10:00
Achaia Clauss Race kids 10:30
Απονομές 14:30

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν καλή φυσική κατάσταση και έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο εξάμηνο περιοδικό προληπτικό ιατρικό έλεγχο.
*Σε περίπτωση συμμετοχής αθλητή ηλικίας μικρότερης των 18 ετών, για να γίνει δεκτή η εγγραφή του θα πρέπει να αποστείλει πριν τον αγώνα στο mail των διοργανωτών [email protected] υπεύθυνη δήλωση του γονέα/ έχοντος τη γονική μέριμνα, η οποία θα αναφέρει επί λέξη: « με την ιδιότητα μου ως γονέας/έχων τη γονική μέριμνα επιτρέπω στον/στην……………………………………..………………….. να συμμετέχει σε αγώνα ορεινού τρεξίματος της διοργάνωσης KOUMARIA TRAIL SERIES που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023. Επίσης δηλώνω ότι παραιτούμαι από οποιαδήποτε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για τυχόν σωματική, υλική ή ηθική βλάβη του τέκνου μου, από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος /εικόνας του από τους διοργανωτές, τους χορηγούς και τους εμπλεκόμενους φορείς του αγώνα.»
Για τον αγώνα των 40χλμ Koumaria Marathon απαραίτητη προϋπόθεση των συμμετεχόντων είναι να έχουν τερματίσει το ελάχιστο 2 αγώνες ορεινού τρεξίματος (trail) 20 χλμ και άνω ή 1 αγώνα 40χλμ τη τελευταία 2 έτη που θα δηλώσουν στη φόρμα εγγραφής. Μέγιστος χρόνος ολοκλήρωσης του αγώνα είναι οι 8 ώρες, μετά το πέρας των 8 ωρών οι αθλητές που δεν έχουν ολοκληρώσει τη προσπάθεια υποχρεούνται να υπακούσουν στις οδηγίες των διοργανωτών και των εθελοντών και να διακόψουν τη προσπάθεια αν τους ζητηθεί.

Εγγραφές

Οι εγγραφές γίνονται στο παρακάτω σύνδεσμο :

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=1f6d3fe55e2508cdffbf0b1059810f0c&l=GR&g=0&fbclid=IwAR0a6LitTwlh434XQdDtA6fLOOUTxxC0SCSdcjlMf6ZAINIyDSQ8-A-2YOg

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να κατατεθεί το αντίστοιχο ποσό στους ακόλουθους λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά το πέρας της χρονικής περιόδου η εγγραφή θα διαγράφεται αυτόματα από το σύστημα.

Εθνική Τράπεζα: GR7701108360000083600531988
Τράπεζα Πειραιώς: GR38 0172 5050 0055 0510 7714 025

Δικαιούχος: ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές ως και 07/01/2023

Κόστος συμμετοχής
KOUMARIA TRAIL MARATHON 42 km 2300D+ 40EUR
KOUMARIA TRAIL RACE 21km 1200D+ 25ΕUR
Omplos Hills 12km 700D+ 15EUR
Achaia Clauss kids race 1500m 3000m Δωρεάν*

*Κατά την παραλαβή των αριθμών του παιδικού αγώνα Achaia Clauss Race Kids, θα υπάρχει στην γραμματεία κυτίο που θα φέρουν οι εκπρόσωποι της Φλόγας Πάτρας για όποιον επιθυμεί να συνδράμει οικονομικά στο έργο της.
Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα γίνουν δωρεά στη “Φλόγα Πάτρας” Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και την “Κιβωτό της Αγάπης” Άσυλο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων, οι οποίοι θα παρίστανται στην εκδήλωση.

Κατηγορίες Νικητών :

Οι κατηγορίες των νικητών που θα βραβευθούν (3 πρώτοι) αφορούν την κάθε διαδρομή, την ηλικιακή κατηγορία και το φύλο ξεχωριστά. Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν.

  • Κατηγορία γενικής κατάταξης
  • Ηλικιακή κατηγορία 18-39
  • Ηλικιακή κατηγορία 40+
  • Ηλικιακή κατηγορία κάτω των 18

2 Κατηγορίες παιδικού αγώνα ανά έτος γέννησης:
1η κατηγορία 2011-2014 1500μ
2η κατηγορία 2007-2010 3000μ

Κανονισμοί συμμετοχής :

Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες της διοργάνωσης καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ακυρωθεί η συμμετοχή τους:
● Απαγορεύεται αυστηρώς η ρίψη απορριμμάτων σε όλη τη διαδρομή και στο χώρο της εκδήλωσης. Η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν σακούλες απορριμμάτων μερικά μέτρα μετά από τους σταθμούς και στο χώρο της εκδήλωσης.
● Οι αθλητές που κινούνται σε μονοπάτι οφείλουν να κάνουν δεξιά και να ελαττώσουν ταχύτητα αν τους ζητηθεί, ώστε να προσπεράσει κάποιος ταχύτερος αθλητής.
● Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους και να υπακούσουν οποιαδήποτε εντολή τους δοθεί από τους διοργανωτές και τους εθελοντές του αγώνα.
● Όλοι οι συμμετέχοντες συναινούν στην ελεύθερη χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας τους για τους σκοπούς διαφήμισης της εκδήλωσης από τους διοργανωτές, χορηγούς και εμπλεκόμενους φορείς της διοργάνωσης.
● Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
● Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση / τερματισμό, καθώς και ενδιάμεσο σημείο ελέγχου. Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης στον αριθμό τους και υποχρεωτικά θα το φορούν μπροστά.

Τον παιδικό αγώνα συντονίζει ο Α.Σ. ΑΚΡΟΣ Κολύμβηση Τρίαθλο Πάτρας.

Εξοπλισμός: Όλοι οι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να φροντίσουν ώστε να φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό για τη συμμετοχή τους σε αγώνα ορεινού τρεξίματος. Κατάλληλα παπούτσια και ρούχα. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων υποχρεούνται να έχουν μαζί τους ελαφρύ διαπνέον αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν, το οποίο θα υποδείξουν κατά τη παραλαβή του πακέτου συμμετοχής. Η χρήση μπατόν είναι προαιρετική.

Σημαντικές πληροφορίες: Σε περίπτωση βροχής θα είναι διαθέσιμος στεγασμένος χώρος και αίθουσα όπου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι συνοδοί κατά τη διάρκεια της αναμονής τους και οι αθλητές πριν και μετά τον αγώνα. Επίσης χώρος που θα χρησιμοποιηθεί ως αποδυτήρια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των συνοδών στο χώρο. Όλοι οι επισκέπτες για λόγους ασφαλείας των αγωνιζομένων και την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης υποχρεούνται να ακολουθούν πιστά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα συντονίζουν οι άνθρωποι της διοργάνωσης και να σταθμεύσουν στο χώρο που θα τους υποδείξουν.

Παροχές:

● Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
● Σταθμοί Τροφοδοσίας
● Αναμνηστικό μετάλλιο
● Έπαθλα των νικητών
● Αναμνηστικό δώρο
● Γεύμα αποκατάστασης
● Κλήρωση δώρων

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή του αγώνα ξεκινάει από τον προαύλιο χώρο της Achaia Clauss.

Κάνει μια κυκλική πορεία στα υπέροχα μονοπάτια του Ομπλού και τερματίζει στον ίδιο χώρο απ’ όπου δόθηκε και η εκκίνηση.

Το τερέν είναι κυρίως μονοπάτια με πολύ καθαρό έδαφος και μεγάλο πλάτος ενώ μόλις ένα μικρό ποσοστό κινείται σε δασικούς δρόμους.

Θα υπάρξουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας στο 6ο, στο 10ο και στο 15ο χιλιόμετρο, με κεντρικό σταθμό αυτόν στο 10οχλμ, όπου θα παρίστανται διασώστες με γνώσεις πρώτων βοηθειών. Διασώστες και Γιατρός της διοργάνωσης θα βρίσκονται και στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού με δυνατότητα μετακίνησης σε όλη τη διαδρομή αν χρειαστεί.

Περιγραφή διαδρομής: Ξεκινώντας τον αγώνα μας κατηφορίζουμε περίπου 200μ την άσφαλτο εντός του χώρου διεξαγωγής και στρίβουμε αριστερά. Διασχίζουμε ένα μεταλλικό γεφυράκι και ξεκινάει η πρώτη ανάβαση με ήπια κλίση σε δασικό δρόμο. Ακολουθούμε τα πρασινα σημάδια με σπρέι για τη μεγάλη και τα κίτρινα για τη μικρη και τις κορδέλες σήμανσης οι οποίες υπάρχουν σε όλη τη διαδρομή. Αν κάποιος αθλητής κινηθεί για 1χλμ χωρίς να βλέπει τη σήμανση του αγώνα σημαίνει ότι έχει βγει από τη διαδρομή και πρέπει να γυρίσει πίσω. Αφού έχουμε διανύσει το 1ο χλμ μπαίνουμε στο πρώτο μονοπάτι του αγώνα με πιο έντονη ανηφορική κλίση, το οποίο θα μας οδηγήσει και πάλι σε δασικό δρόμο στο 2ο χιλιόμετρο του αγώνα. Ακολουθεί κατηφορικός δρόμος για 600μ και ήπια ανηφόρα για άλλα 600μ, όπου θα μπούμε αριστερά στο 3ο χλμ για να ανηφορίσουμε στα διάσημα μονοπάτια του Ομπλού. Εδώ ξεκινούν ανηφορικά μονοπάτια με καλό τερέν και πυκνή βλάστηση, τα οποία θα μας οδηγήσουν μετά από περίπου 2,5 χλμ στο 1ο σταθμό τροφοδοσίας. Αφού ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας θα συνεχίσουμε ένα ακόμα ανηφορικό μονοπάτι για 800μ., το οποίο μας οδηγεί στο μεγάλο ξύλινο σταυρό. Στο σημείο αυτό χωρίζουν οι δύο διαδρομές, με κατεύθυνση αριστερά για τη μεγάλη και δεξιά για τη μικρή των 11 χλμ, ενώ στο σημείο αυτό θα συναντηθούν και πάλι αργότερα μιας και η διαδρομή της επιστροφής είναι κοινή.

Αφού λοιπόν πάμε δεξιά από το σταυρό θα πατήσουμε για 100 μέτρα άσφαλτο και θα μπούμε και πάλι αριστερά στο πλάτωμα με τους μικρούς κόκκινους λόφους. Ακολουθούμε το μονοπάτι και τα σημάδια που μας οδηγούν σε ένα κυρίως ανηφορικό κομμάτι για 1,7χλμ και που θα μας οδηγήσει στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής. Βρισκόμαστε πλέον περίπου στο 9ο χλμ. Ευχάριστα τα νέα, τέλος οι ανηφόρες προς το παρόν. Κατηφορίζουμε ένα τεχνικό μονοπάτι με λίγη πέτρα (εδώ χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή αν και οι πιο έμπειροι αθλητές που επέλεξαν τη μεγάλη διαδρομή δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα) μήκους 1,2χλμ που μας οδηγεί σε καταπράσινο ξέφωτο. Κατευθυνόμαστε δεξιά, ακολουθούμε τα κόκκινα σημάδια και τις κορδέλες σε εύκολο και επίπεδο τερέν για 1χλμ όπου θα φτάσουμε στο 2ο κεντρικό σταθμό του αγώνα στο 11ο χλμ και την είσοδο ενός μεγάλου απολαυστικού κατηφορικού μονοπατιού μήκους 3χλμ. Ναι(!!!) 3 ολόκληρα χιλιόμετρα κατηφορικό μονοπάτι!!! Φυλάξτε δυνάμεις γιατί μετά από αυτό έρχεται το δυσκολότερο σημείο του αγώνα. Η γνωστή αντιπυρική ζώνη μήκους 1χλμ και 250 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Μετά από αυτή την υπέροχη πρόκληση και αφού ανακτήσουμε δυνάμεις στο 3ο σταθμό τροφοδοσίας συνεχίζουμε να ανηφορίζουμε σε δασικό δρόμο και μονοπάτι με ήπιες κλίσεις για άλλο 1 χιλιόμετρο περνώντας δίπλα από την ιστορική Ιερά Μονή Ομπλού, η οποία βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Οδηγούμαστε και πάλι στο μεγάλο ξύλινο σταυρό που θα κατηφορίσουμε προς το τερματισμό από κοινού με τους αθλητές της μικρής διαδρομής.

Αφήνουμε πίσω μας τον Σταυρό – μόνο κατηφόρα πλέον καθώς οδεύουμε προς το τερματισμό- και μετά από 200μ θα μπούμε δεξιά στο πιο όμορφο μονοπάτι του αγώνα, την κουμαριά, με απίστευτο έδαφος και υπέροχη βλάστηση. Προσοχή στο τελείωμα του μονοπατιού που καταλήγει σε επαρχιακό δρόμο τον οποίο θα διασχίσουμε για να περάσουμε απέναντι και να συνεχίσουμε στα υπόλοιπα κατηφορικά μονοπάτια της διαδρομής!

Στα σημεία αυτά θα βρίσκονται εθελοντές της διοργάνωσης ώστε να εξασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση των αθλητών. Κατεβήκαμε το βουνό και πάμε να τερματίσουμε, αφού περάσουμε απέναντι το ρέμα, εδώ σας έχουμε ένα ωραίο “δωράκι” για το τέλος: όμορφο μονοπάτι με έντονη ανηφορική κλίση για περίπου 1,2 χλμ το οποίο θα μας οδηγήσει στον αρχικό δασικό δρόμο που είχαμε διασχίσει στην αρχή. Διανύουμε και τον κατηφορικό τώρα δρόμο της επιστροφής για να μπούμε και πάλι στο χώρο της Achaia Clauss που τερματίζοντας θα απολαύσουμε το γεύμα αποκατάστασης.

Refreshment Stations

1ος Σταθμός: Ασπριές

2ος Σταθμός: Αντιπυρική Ομπλού

3ος Σταθμός: Βρύση Ομπλού

Όλοι οι σταθμοί διαθέτουν νερό, τροφή και διασώστη

 

Η διαδρομή σε μορφή GPX

Τι πρέπει να προσέξετε: Το αρχείο είναι συμπιεσμένο σε μορφή zip και θα πρέπει να το αποσυμπιέσετε προτού το εισάγετε.

Διαμονή

Κλείσε θέση!

Κόστος Συμμετοχής

(ανά άτομο)

25 €

Άλλοι αγώνες

There are no upcoming events at this time.