Koumaria Trail Series 2023

Koumaria Trail Series 2023

Η ΚοινΣΕπ ΔΙΑΒΑ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 το 2ο Koumaria Trail Series.

Η σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος Koumaria Trail Series, αποτελεί την πλέον σοβαρή προσπάθεια διοργάνωσης μιας ολοκληρωμένης σειράς αγώνων ορεινού τρεξίματος, στον ευρύτερο χώρο των Πατρών.

Το ορεινό τρέξιμο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα αυτή τη στιγμή με συνεχώς επεκτεινόμενη διάδοση σε πλήθος ατόμων κάθε ηλικίας και υποβάθρου.

Η Πάτρα αν και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, δεν είχε καμία σοβαρή διοργάνωση σε αυτό τον τομέα και για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το Koumaria Trail Series.

Ενδεικτικά την περσινή και πρώτη χρονιά διοργάνωσης, ο αριθμός των αθλητών που έλαβαν μέρος ξεπέρασε τους 300 και οι συνοδοί τους ήταν περισσότεροι από 1500 άτομα.

Το Koumaria Trail Series θα λάβει χώρο στον ορεινό όγκος ανάμεσα στον Ομπλό και την Μαυρομανδήλα (Πετρωτό) με εκκίνηση και τερματισμό στον ιστορικό χώρο της Achaia Clauss, όπου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των συνοδών στο χώρο.

Η σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος Koumaria Trail Series περιλαμβάνει τους παρακάτω τέσσερις αγώνες :

1,5km & 3km kids race, 10km, 21km και 42km. (Αξίζει να αναφερθεί πως αυτός θα είναι και ο πρώτος ορεινός μαραθώνιος στην Αχαΐα.)

Σκοπός μας με την καθιέρωση του αγώνα ως θεσμού είναι να καταστήσουμε την Πάτρα και τον ορεινό της όγκο προς Παναχαϊκό και τις γύρω περιοχές ως προορισμός για αγώνες ορεινού τρεξίματος και περιπατητικού τουρισμού.

Κάνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φίλους μας να τρέξουν στον αγώνα και να γνωρίσουν τις ομορφιές της ορεινής Πάτρας. Όλοι μας βλέπουμε καθημερινά τα βουνά μας, αλλά πόσοι τα έχουν γνωρίσει από κοντά;

Ο παιδικός αγώνας στόχο έχει να προωθήσει την ευγενή άμιλλά χωρίς να έχει αγωνιστική χρονομέτρηση και με έχει σύνθημα “Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά”, γι’ αυτό μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα γίνουν δωρεά στη Φλόγα Πάτρας” Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και την “Κιβωτό της Αγάπης” Άσυλο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων, αντιπρόσωποι των οποίων θα παρίστανται στην εκδήλωση.

Περιγραφή Διαδρομής

Οι διαδρομές ξεκινούν από τον προαύλιο χώρο της Achaia Clauss. Κάνουν μια κυκλική πορεία στα υπέροχα μονοπάτια του Ομπλού και της ευρύτερης περιοχής και τερματίζουν στον ίδιο χώρο απ’ όπου δόθηκε η εκκίνηση.

Το τερέν είναι κυρίως μονοπάτια με πολύ καθαρό έδαφος και μεγάλο πλάτος ενώ μόλις ένα μικρό ποσοστό κινείται σε δασικούς δρόμους.

Θα υπάρχουν 6 σταθμοί τροφοδοσίας για τη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων ανά 7 χιλιόμετρα και 3 σταθμοί τροφοδοσίας για τη διαδρομή των 21 χιλιομέτρων στο 6ο, στο 10ο και στο 15ο χιλιόμετρο, με κεντρικό σταθμό αυτόν στο 10ο χλμ. Για τη διαδρομή των 12 χιλιομέτρων θα υπάρξει ένας σταθμός στο 6ο χιλιόμετρο.

Διασώστες της διοργάνωσης θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διαδρομή και στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού με δυνατότητα μετακίνησης σε όλη τη διαδρομή αν χρειαστεί.

Στη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος που θα περνάει ο αγώνας είναι ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Γλαύκου, Ο παλιός οικισμός του Πετρωτού (Βαλαντούνα), τις λίμνες του Ομπλού και τη παλιά Μονή Μπαμπιώτη.

Στη διαδρομή των 22 και 12 χιλιομέτρων το σημαντικότερο σημείο ενδιαφέροντος είναι ο οικισμός των γεωμετρικών χρόνων και οι μυκηναϊκοί τάφοι στο λόφο Αμυγδαλιά.

Ο παιδικός αγώνας διεξάγεται εντός του χώρου του ιστορικότερου οινοποιείου της περιοχής την Achaia Clauss.

Τον παιδικό αγώνα συντονίζει ο Α.Σ. ΑΚΡΟΣ Κολύμβηση Τρίαθλο Πάτρας.

Σταθμοι Τροφοδοσίας

Οι σταθμοί τροφοδοσίας ανά αγώνα, εμφανίζονται στο αρχείο χάρτη του κάθε αγώνα.